Pravna obavijest

/global/scaled/5336x2321x0x1688x1000x435/Local-EMEA Sites-beach-person-walking.jpg

PRAVNA OBAVIJEST I OBAVIJEST O PRIVATNOSTI

Ovo je opća obavijest o privatnosti i opća pravna obavijest u vezi s internetskom stranicom ASSA ABLOY grupe ('ASSA ABLOY'). Na ovoj internetskoj stranici, ASSA ABLOY pruža online informacije. Pristupanjem i korištenjem ove stranice, slažete se da ste pravno obvezani i da ćete se ponašati u skladu s sljedećim odredbama i uvjetima u ovoj Obavijesti o privatnosti i pravnoj obavijesti.
Zadržavamo pravo da promijenimo ili ukinemo, u bilo koje vrijeme, bilo koji aspekt ili obilježje ove stranice, uključujući obavijest o privatnosti i pravnu obavijest, i takve izmjene stupiti će na snagu neposredno po postavljanju izmijenjenog aspekta ili obilježja ove stranice ili izmijenjene obavijesti o privatnosti i pravne obavijesti.

AUTORSKO PRAVO, ZAŠTITNI ZNAK I UVJETI KORIŠTENJA


Sadržaji na ovoj stranici ('Sadržaj'), uključujući ali ne ograničeno na tekst, grafiku i slike, zaštitne znakove, marke, logo i softver su zaštićeni Zakonima o zaštiti intelektualnog vlasništva. Vlasništvo nad Sadržajem neće prijeći vama ili bilo kojem korisniku ove stranice, već će ostati s ASSA ABLOY ili trećom stranom koja posjeduj vlasništvo nad materijalima postavljenim na ovu stranicu.
ASSA ABLOY posjeduje imena koja se koriste za djelatnost tvrtke te imena proizvoda i usluga tvrtke spomenutih na ovoj stranici, i ta imena su zaštićena Zakonima o intelektualnom vlasništvu. Svi zaštitni znakovi (žigovi) su imovina njihovih pojedinih vlasnika.
Ovlašteni ste da gledate, šaljete e-mailom, skidate, ili ispisujete kopije Sadržaja, ail samo za svoje vlastito, nekomercijalno korištenje. Neovlašteno korištenje Sadržaja može prekršiti autorsko pravo, zaštitni znak, i ostale zakone. Svaki put kad šaljete e-mailom, skidate, ili ispisujete kopije Sadržaja, morate uključiti i sva autorska prava i ostale obavijesti koje su uključene u Sadržaj, uključujući obavijesti o autorskom pravu na dnu stranice.
Sadržaj se ne smije reproducirati, transkribirati, pohranjivati u sustav za povlačenje podataka, prevoditi u bilo koji živi ili kompjutorski jezik, ponovno prenositi u bilo kojem obliku ili bilo kojim sredstvima (elektronički, mehanički, fotografski, snimano, ili na drugi način), preprodavati, ili redistribuirati bez prethodnog pismenog dopuštenja ASSA ABLOY-a. Ne smijete prodavati ili modificirati Sadržaj ili reproducirati, izlagati, javno izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti Sadržaj na bilo koji način za bilo koju javnu ili komercijalnu svrhu. Ne smijete 'uokviriti' stranicu ili bilo koji od sadržaja na njoj, i slažete se da nećete kopirati bilo koji dio ove stranice na server. Nadalje se slažete da nećete izlagati ili koristiti niti jedan od ASSA ABLOY imena, loga ili zaštitnih znakova na bilo koji način bez prethodnog pismenog dopuštenja ASSA ABLOY-a.
Korištenje Sadržaja na bilo kojoj drugoj internetskoj stranici ili u bilo kojem drugom umreženom računalnom okruženju u bilo koju svrhu je izričito zabranjeno, iako možete postaviti HTML hiperpoveznice s Vaše internetske stranice na ovu stranicu, u skladu s ovim uvjetima korištenja. Ovime Vam se daje neekskluzivna, ograničena i opoziva dozvola da povezujete na ovu stranicu. Slažete se da nećete stavljati poveznice na ovu stranicu na takav način da se povezuju s oglašavanjem ili se smatraju podrškom nekoj organizaciji, proizvodu ili usluzi. Slažete se da nećete postavljati poveznice na ovu stranicu na bilo koje internetske stranice  koje razborita osoba može smatrati opscenima, klevetničkima, uznemiravajućima, očigledno uvredljivima, ili zlonamjernima. ASSA ABLOY sadržava pravo da opozove ovu dozvolu općenito, ili Vaše pravo korištenja određenih poveznica, u bilo koje vrijeme. Ukoliko ASSA ABLOY opozove ovu dozvolu, slažete se da ćete odmah ukloniti i onemogućiti bilo koju i sve svoje poveznice na ovu stranicu.
Ukoliko koristite Sadržaj na način koji nije jasno dopušten ovim odredbama i uvjetima korištenja, možda kršite autorsko pravo, zaštitni znak i ostale zakone. Ukoliko je to slučaj, ASSA ABLOY automatski opoziva Vaše dopuštenje da koristite ovu stranicu, i ASSA ABLOY će imati pravo zahtijevati da odmah uništite sve kopije bilo kojeg dijela Sadržaja koje ste napravili. Sva prava koja nisu izričito navedena ovim odredbama i uvjetima su rezervirana. 

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI


ASSA ABLOY NE DAJE IZJAVE O REZULTATIMA KOJI SE DOBIVAJU KORIŠTENJEM ILI OSLANJANJEM NA OVU STRANICU ILI SADRŽAJ KOJI SE NALAZI NA ILI GA PRIBAVLJA OVA STRANICA. STOGA JE VAŠE KORIŠTENJE VAŠE STRANICE NA VAŠ VLASTITI RIZIK.
ASSA ABLOY OSIGURAVA OVU STRANICU I SADRŽAJ I USLUGE NA NJOJ 'KAO TAKVU' BEZ GARANCIJA BILO KOJE VRSTE, IZRIČITIH, IMPLICITNIH, ILI STATUTARNIH. ASSA ABLOY, U NAJŠIREM OPSEGU DOPUŠTENOM ZAKONOM, OVIME SE IZRIČITO I ODREĐENO ODRIČE ODGOVORNOSTI ZA SVE GARANCIJE, BILO IZRIČITE ILI IMPLICIRANE, STATUTARNE ILI OSTALE, UKLJUČUJUĆI ALI NE OGRANIČENO NA IMPLICIRANE GARANCIJE VLASNIŠTVA, TRGOVAČKE SPOSOBNOSTI, NEPOVREĐIVANJE PRAVA TREĆE STRANE, I SPOSOBNOSTI ZA ODREĐENU SVRHU. ASSA ABLOY NE DAJE IZJAVE ILI GARANCIJE O TOČNOSTI, POUZDANOSTI, KOMPLETNOSTI, KONTINUIRANOSTI ILI PRAVOVREMENOSTI SADRŽAJA, USLUGA, SOFTVERA, TEKSTA, GRAFIKA, POVEZNICA ILI KOMUNIKACIJA DOSTUPNIH NA ILI PUTEM KORIŠTENJA OVE STRANICE. ODGOVORNI STE ZA PODUZIMANJE SVIH MJERA OPREZA KAKO BI SE OSIGURALO DA JE BILO KOJI SADRŽAJ DOBIVEN S OVE STRANICE BEZ RAČUNALNIH VIRUSA ILI OSTALIH POTENCIJALNO DESTRUKTIVNIH RAČUNALNIH KODOVA.
Niti ASSA ABLOY niti bilo koja osoba ili tvrtka povezana s ASSA ABLOY se neće smatrati odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu Vašim korištenjem ili nemogućnošću korištenja ove stranice i svakog sadržaja, usluga ili materijala dostupnih na ovoj stranici ('ova zaštita'). Ova zaštita uključuje sve zahtjeve, bez obzira temelje li se na garanciji, ugovoru, krivnji, strogoj odgovornosti ili bilo kojoj drugoj pravnoj teoriji, i bez obzira je li ASSA ABLOY upozoren o mogućnosti takve štete ili ne. Ova zaštita pokriva se gubitke, uključujući, bez ograničenja, direktne, indirektne, posebne, slučajne, posljedične, primjerene i kaznene štete; štete koje su posljedica osobne ozljede ili smrti iz nehaja; izgubljeni profit; i štete proizašle iz izgubljenih podataka i prekida poslovanja.

POVEZNICE NA DRUGE STRANICE; OGLASI


Ova stranica može sadržavati poveznice na internetske stranice trećih strana. Te poveznice su postavljene isključivo kao pogodnost za Vas a ne kao podrška ASSA ABLOY-a bilo kojem sadržaju koji se nalazi ili je omogućen internetskim stranicama takvih trećih strana. Ova stranica nije odgovorna za sadržaj povezanih internetskih stranica trećih strana; ne recenziramo, kontroliramo, ili nadgledamo materijale na internetskim stranicama trećih strana; i ne dajemo nikakve izjave u vezi sadržaja, točnosti ili legitimnosti materijala na takvim internetskim stranicama trećih strana.
Ukoliko odlučite pristupiti povezanim internetskim stranicama trećih strana s ove stranice, to činite na vlastitu odgovornost. Vaše korištenje internetskih stranica trećih stranica podliježe odgovarajućim Odredbama i uvjetima korištenja tih internetskih stranica, uključujući Politiku privatnosti tih internetskih stranica.
U slučaju da ova stranica odabere uključiti oglase trećih strana, ti oglasi mogu sadržavati poveznice na druge internetske stranice. Osim ako nije drugačije izričito rečeno, ova stranica ne podržava nikakav proizvod niti ne daje izjave koje se tiču sadržaja, točnosti ili legitimnosti svih materijala sadržanih u, ili povezanih putem oglasa na ovoj stranici.
Obavijest o privatnosti i cookijima

POLITIKA PRIVATNOSTI


ASSA ABLOY je posvećena očuvanju privatnosti Vaših osobnih podataka. Ova Politika privatnosti opisuje kako ASSA ABLOY upravlja i koristi osobne podatke koje dobivamo od Vas u vezi s ovom internetskom stranicom i kako nas kontaktirati ako imate dodatnih upita o tome kako postupamo s Vašim osobnim podacima.
ASSA ABLOY prikuplja i pohranjuje osobne podatke (kao što su Vaše ime, adresa, e-mail adresa i broj telefona) koje nam dajete kako bi dobili informacije od nas. Takve informacije će omogućiti ASSA ABLOY-u da ispuni Vaš zahtjev za informacijama.
ASSA ABLOY također prikuplja i pohranjuje osobne podatke koje nam dajete (a) kao dio Vaših detalja o vlasniku računa (ukoliko su dostupni) i/ili (b) u vezi s Vašim upitima o, ili kupnji, proizvoda na našoj internetskoj stranici (ukoliko su takva obilježja dostupna). Takve informacije mogu uključivati kontaktne informacije i informacije o dostavi, kao i financijske informacije u vezi s Vašim online plaćanjem za proizvode.
Osim korištenja navedenih iznad, možemo koristiti osobne podatke kako bi administrirali i poboljšali ovu internetsku stranicu, za naše interne evidencije, za statističku analizu, i (gdje je dostupno) da bi ispunili Vaše narudžbe za proizvode i/ili kako bi Vas kontaktirali u vezi s prodajom/kupnjom i kao dio naših procedura brige o kupcima.
U te svrhe, osobni podaci se mogu proslijediti tvrtkama ASSA ABLOY grupe u zemljama u kojima se nalaze širm svijeta (što može biti izvan područja Europskog ekonomskog područja).
Osobni podaci prikupljeni ili pohranjeni su isključivo za korištenje unutar ASSA ABLOY grupe tvrtke, osim kad ih možemo otkriti trećim stranama u sljedećim slučajevima:
• kad smo to dužni po zakonu;
• kupcu ili potencijalnom kupcu našeg posla; i/ili
• pružateljima usluga koje je ovlastio ASSA ABLOY i koji pružaju usluge u vezi s ovom internetskom stranicom i njezinim dijelovima ali samo u opsegu nužnom kako bi pružili te usluge – na primjer, našem pružatelju usluga kartica za plaćanje kako bi procesuirao Vaše plaćanje putem ove internetske stranice, pružatelju(ima) usluga dostave kako bi mogli dostaviti proizvode koje ste kupili, i pružateljima usluga IT-a koji pružaju hosting, razvijaju i podržavaju internetsku stranicu.
ASSA ABLOY će poduzeti korake da zaštiti sve osobne podatke koji se prenose takvim trećim stranama, ili koji se prenose u druge države, u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka.
Možete u bilo koje vrijeme tražiti da se informacije o Vama izmijene ili izbrišu. Također imate pravo besplatno svake godine primiti kopiju Vaših osobnih podataka evidentiranih kod nas. ASSA ABLOY je odgovorna za obradu Vaših osobnih podataka i svi zahtjevi za izmjenom, brisanjem ili primanjem kopije ovih informacija može se poslati na adresu ASSA ABLOY AB, P.O. Box 70340, SE-107 23 Stockholm, Švedska s oznakom 'Pažnja: ASSA ABLOY Group Personal Data Responsible'.

COOKIES
'Cookie' je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke i pohranjuje se na Vaše računalo.      Cookiji se koriste samo iz tehničkih razloga da bi omogućili korištenje internetske stranice. Jedan tip cookija pohranjuje datoteku trajno na Vaše računalo. Tad se može koristiti kako bi personalizirao internetsku stranicu u skladu s izborom i interesima korisnika. Drugi glavni tip cookija naziva se 'session cookie'. Dok posjećujete internetsku stranicu, session cookiji se šalju između Vašeg računala i servera kako bi se pristupilo podacima. Session cookiji nestaju kad isključite svoj web pretraživač. Za više informacija o cookijima općenito molimo posjetite www.allaboutcookies.org.
Cookiji koje ASSA ABLOY određeno koristi na ovoj internetskoj stranici su (koliko dugo se cookie pohranjuje je navedeno u zagradi nakon naziva cookija):
• .ASPXROLES (sesija) -  Cookie koji se koristi za pohranjivanje imena za ulogirane korisnike. Koristi se kako bi se znalo kojim ulogama logirani korisnik pripada. Koristi se samo na internetskim stranicama koje koriste područja zaštićena lozinkom.
• .ASPXAUTH (sesija) - Koristi se da bi se odredilo je li korisnik vjerodostojan, i uključuje se samo nakon što se korisnik ulogira. Koristi se samo na internetskim stanicama koje koriste područja zaštićena lozinkom.
• .EPiServerLogin (sesija) -  Koristi se da se odredi logirani korisnik. Korišten kako bi se znalo koji je korisnik logiran. Koristi se samo na internetskim stranicama koje koriste područja zaštićena lozinkama.
• backgroundImageIndex (sesija) -  Koristi se za reference početne stranice da odredi početak slike u slideshowu.
• ASP.NET_SessionId (sesija) - ASP .NET koristi ovaj cookie kako bi identificirao koji zahtjevi pripadaju određenoj sesiji. Ovaj cookie omogućava da se korisnici pamte i razlikuju. . Koristi se samo na internetskim stranicama koje koriste područja zaštićena lozinkama.
• accountIndex (1 godina) - Koristi se da bi se pratio aktivni račun. Koristi se samo na internetskim stranicama koje imaju aktiviranu internu e-trgovinu.
Osim toga, dozvoljavamo određenim trećim stranama da postave i pristupe cookijima trećih strana na ovoj internetskoj stranici. To su, kako slijedi:
Site Catalyst
Cookije u nastavku postavlja naš alat za web-statistiku Site Catalyst kako bi zabilježio informacije o posjetima i posjetiteljima na internetskoj stranici. Statistike se koriste da bi se poboljšalo korisničko iskustvo korištenja internetske stranice:
• s_vi (5 godina)
• s_cc (sesija)
• s_sq (sesija)
• s_lastvisit (3 godine)
• sc_hasloggedin (sesija)
Google Analytics
Cookije u nastavku postavlja naš alat za web-statistiku Site Catalyst kako bi zabilježio informacije o posjetima i posjetiteljima na internetskoj stranici. Statistike se koriste da bi se poboljšalo korisničko iskustvo korištenja internetske stranice:
• _utma (2 godine)
• _utmz (6 mjesec)
• _utmc (sesija)
• _utmb (30 minuta)
AddThis
AddThis tipke omogućuju vlasnicima internetske stranice da jednostavno dijele sadržaj s ostalim ljdima putem društvenih mreža, e-maila, ili označavanjem stranica. Tipke pružaju statistiku o označavanju i dijeljenju aktivnosti korisnika, i pomažu posjetiteljima da kreiraju 'brujanje' o stranicama da bi povećali popularnost i rang. AddThis je tvrtka ClearSpring Technologies. Za više informacija, pogledajte www.addthis.com
Programčići društvenih medija (widgets)
Internetska stranica može koristiti widgete društvenih medija kako bi omogućila korisnicima da se poveže sa sadržajem s naše internetske stranice na različitim društvenim platformama (Facebook, YouTube, Twitter, LinkedIn, itd.). Da bi razumjeli kako i koje informacije se prikupljaju i koje cookije su te treće strane postavile, molimo proučite politiku privatnosti odgovarajuće društvene platforme.
Ukoliko ne želite prihvatiti cookije, vaš web pretraživač se može postaviti tako da automatski odbijate pohranjivanje cookija ili ste svaki put obaviješteni kad internetska stranica traži da joj se dopusti da pohrani cookije. Prethodno pohranjeni cookiji se također mogu obrisati putem web-pretraživača. Molimo proučite stranice za pomoć Vašeg web-pretraživača za više informacija. Ipak, budite svjesni da neka  područja ili obilježja ove internetske stranice počivaju na cookijima i ne mogu raditi ako obrišete ili odbijete cookije.
Molimo kontaktirajte nas na cookies@assaabloy.com za više informacija o cookijima koji se koriste na internetskoj stranici.